Corporate Responsibility

KORPORATIVNA ODGOVORNOST


Tikkurila se upravlja održivim rešenjima

Tikkurila potrošačima, profesionalcima i industrijskim korisnicima pruža prilagođena i ekološki održiva rešenja za zaštitu i dekoraciju. Suština našeg pristupa korporativnoj odgovornosti je jasna - svojim kupcima pomažemo da donesu održive odluke.To zahteva način razmišljanja koji se ne ograničava samo na limenku boje. Pristup odgovornosti kompanije Tikkurila obuhvata čitav životni ciklus proizvoda, od nabavke sirovine do podrške krajnjem korisniku.


Suština našeg razmišljanja o korporativnoj odgovornosti upravlja svim našim postupcima

CR serbia
Svoj uspeh gradimo na insipisanim i motivisanim zaposlenima


Postupamo na održiv način i staramo nove poslovne mogućnosti


Pokrećemo promene na tržištu promovišući održive izbore


Mi smo dobri korporativni građani u našim zajednicama

Svojim kupcima pomažemo da prave održive izbore. Svoje poslovanje vodimo u održivom smeru i posebnu pažnju poklanjamo zaposlenima i životnoj sredini. Kada se njima dobro upravlja, naše poslovanje, privreda i društvo uopšte su na dobitku.

Naše vrednosti - dostojnost poverenja, inovativnost i profesionalnost - pokreću naše poslovanje i podržavaju održive aktivnosti. Svakodnevno se ostvaruju u situacijama donošenja odluka, kako u malim tako i u velikim razmerama.

Da bismo ovo podržali, podelili smo svoje napore na planu održivosti na četiri ključna područja: zaposleni, životna sredina, privreda i društvo. U svakom od ova četiri područja u fokusu je kupac.

Posvećenost održivom razvoju

Naš program korporativne odgovornosti važi za kompletno poslovanje grupacije Tikkurila. Program je osmišljen da dopuni naš Kodeks ponašanja koji postavlja osnove načina na koji poslujemo. Principi ovog programa se ispoljavaju u praksi kompanija grupacije Tikkurila.

Svaka kompanija u grupaciji ima svoju istoriju i tradiciju. Program korporativne odgovornost kompanije Tikkurila sadrži naše glavne ciljeve i principe, kao i niz zajedničkih pokazatelja na nivou grupacije, koji su definisani za merenje našeg napretka. Godišnji akcioni planovi za određene lokacije i kompanije dopunjuju pristup grupacije dodavanjem razmatranja i ciljeva koji odgovaraju očekivanjima akcionara od te lokacije.

Redovno pratimo naš napredak u domenu održivosti u grupaciji Tikkurila. Namera nam je da sve lokacije kompanije Tikkurila imaju atestirane sisteme upravljanja kvalitetom, zaštitom životne sredine i bezbednošću sa nezavisnom revizijom.

Svaki zaposleni kompanije Tikkurila doprinosi našim naporima u vezi sa korporativnom odgovornošću i postizanju naših zajedničkih ciljeva. Naš uspeh u ovom pogledu u krajnjoj liniji zavisi od svakodnevnih izvora svakog zaposlenog.


KontaktiKorporativna odgovornost
whistle-icon

 

 

Prijava zloupotrebe

 

 

Ako primetite bilo kakvu zloupotrebu u poslovanju, molimo Vas prijavite revizorima Tikkurila grupe.