Aktuelnosti

Nordic Day - Nordijska saradnja, primer za Srbiju i region

Nordic day 


U saradnji ambasada iz nordijskih zemalja (Švedske, Finske, Norveške , Danske i Islanda) i njihovih kompanija u Srbiji, organizovan je Nordic day, događaj koji ima za cilj da promoviše Nordijske vrednosti i načine poslovanja.

 

Nordic day

 
Kompanija TIKKURILA ZORKA Šabac bila je jedan od sponzora celog događaj koji je imao naziv “Jači zajedno - nordijska saradnja i inovacije: Veza sa Zapadnim Balkanom”.
Na svom promotivnom štandu kompanija se predstavila proizvodima i tehnikama Tikkurila proizvodnog programa, a svi zainteresovani posetioci imali su priliku da se informišu i dobiju korisne savete našeg prodajnog osoblja.
Predstavnici četiri kompanije iz nordijskih zemalja  –„Tikkurila Zorka“, „Telenor“, „Erikson“ i „Grundfos“ ukazali su na značaj inovativnosti i kreativnosti za razvijanje biznisa u 21.veku i pozvali vlade da stimulišu prekograničnu saradnju. Osvrnuvši se na region u kojem posluju, predstavile su načine na koje mogu privući strane investicije poboljšanjem regionalne saradnje. U Srbiju trenutno posluje više od 115 nordijskih kompanija.
“Ovim seminarom želimo da podstaknemo Srbiju da jača regionalnu saradnju i da je inspirišemo saradnjom koju imaju nordijske zemlje”, rekao je u pozdravnoj reči ambasadora Finske u Srbiji, Peka Orpana.

 

 

             Nordic day 1    Nordic day 2     Nordic day 3     Nordic day 4

 

Nakon dvočasovnog seminara gde su promovisani načini regionalne saradnje Nordijskih zemalja i moguće obostrane prednosti sličnih aktivnosti na Balkanu,  održan je izuzetno posećen prijem kome su prisustvovali predstavnici javnog i političkog života, diplomatskog kora i preko 30 kompanija iz nordijskih zemalja.

 

 

            Nordic day 5     Nordic day 6     Nordic day 7     Nordic day 8


Return to headlinesKontaktiKorporativna odgovornost